ROI TOOLKIT

Op basis van onderzoek ontwikkelen we standaardinstrumenten en richtlijnen om de lokale impact van publieksevenementen te VOORSPELLEN (ex ante), te METEN (ex post) en te VERGROTEN (workshop, audit, consultancy). Deze instrumenten kunnen aangewend worden door de verschillende spelers in de evenementensector.

Om de lokale impact van een publieksevenement te kunnen berekenen, dienen er enkele vragenlijsten ingevuld te worden:

Maatschappelijke impact

  • ex post ROI ANALYSE: Deze tool geeft je toegang tot de formulieren die ingevuld dienen te worden om de lokale maatschappelijke impact van een publieksevenement te meten, nadat het evenement werd georganiseerd.
  • ex ante ROI SCAN: Deze tool geeft je toegang tot de formulieren die ingevuld dienen te worden om de lokale maatschappelijke impact van een publieksevenement te voorspellen, nog voordat het evenement wordt georganiseerd.

Economische impact

  • ROI CALCULATOR: Deze tool geeft je toegang tot de formulieren die ingevuld dienen te worden om de economische impact van een publieksevenement voor de gemeente waarin het wordt georganiseerd op voorhand te voorspellen (ex ante) en/of achteraf te meten (ex post).

Als je een nieuwe account aanmaakt, wordt deze ten laatste 24 uur na registratie geactiveerd. Eens geregistreerd, heb je gratis en onbeperkt toegang tot onze drie ROI-tools.

Wens je meer informatie over onze online instrumenten? Neem dan contact op met Christine Merckx, via christine.merckx@kdg.be of +32 473 692 184.