Onderzoekers

De eerste stappen ter voorbereiding van het ROI-onderzoek voor publieksevenementen werden reeds in oktober 2013 gezet. Nadat de onderzoekscommissie ons eerste voorstel goedkeurde ging het onderzoeksteam vanaf september 2014 aan de slag. Sindsdien breidde het team jaarlijks uit.

De samenwerking tussen Christine Merckx en Peter Decuypere betekende een grote meerwaarde al vanaf de start van het eerste onderzoeksjaar in 2014 aangezien de expertisedomeinen van beide onderzoekers erg complementair zijn. Als licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen situeert de expertise van Christine zich voornamelijk in strategische marketing en marktonderzoek, daar waar de expertise van Peter gericht is op event management. Als oprichter van onder meer het succesvolle festival I Love Techno in Gent heeft Peter zijn activiteiten als consultant, auteur en keynote speaker dezer dagen gegroepeerd in zijn consultancy bureau Omerta.

Om de wetenschappelijke kwaliteit van het onderzoek te bewaken neemt dr. Joris Verhulst al vanaf het tweede onderzoeksjaar in 2015 de functie van methodoloog op zich.  Deze dokter in de Sociale Wetenschappen is niet enkel lector marktonderzoek aan onze Karel de Grote Hogeschool, maar kan tevens als wetenschapper bouwen op een jarenlange onderzoekservaring aan de Universiteit Antwerpen. 

Sinds september 2016 wordt het onderzoeksteam versterkt door Julie De Smedt. Ook Julie vormt een echte meerwaarde voor het onderzoeksteam aangezien ze reeds verschillende jaren ervaring en relevante expertise opgebouwd heeft in het voeren, coördineren en communiceren van wetenschappelijk en beleidsvoorbereidend onderzoek aan de Universiteit van Antwerpen.

Sinds januari 2018 heeft dr. Jolien Vangeel het onderzoeksteam vervoegd. Jolien kan zich als dokter in de Sociale Wetenschappen beroepen op uitgebreide onderzoekservaring die zij aan de Katholieke Universiteit Leuven heeft opgebouwd.Kenneth De Keulenaer

Het onderzoeksteam wordt hierbij sinds 2016 ondersteund door IT-expert Kenneth De Keulenaer, lector en master informatie & communicatie technologie aan Karel de Grote Hogeschool.